Gå til indhold
Racketlife byder dig hjertelig velkommen til Danmarks nye ketcherudbyder - alt i ketchersport
Racketlife byder dig hjertelig velkommen til Danmarks nye ketcherudbyder - alt i ketchersport

Opstrengning af badmintonketcher

Hos Racketlife kan du få din badmintonketcher strenget op, hvis uheldet skulle være ude og strengen er knækket. Du kan blandt andet købe en ny opstrengning med BG65 eller BG80, som er utroligt populære rundt omkring i de danske haller. Vi har stor erfaring med at sætte nye strenge i badmintonketchere, og vi er klar til at hjælpe, hvis du er i tvivl om hvilken streng, du skal vælge. Se vores udvalg af badmintonstrenge og priser for opstrengninger herunder.

Typer af strenge og pris

I Racketlife har vi et bredt udvalg af forskellige typer strenge, som vi kan sætte i din badmintonketsjer: Vi tilbyder følgende opstrengninger:

OBS: Opstrengningen er på eget ansvar, hvis der er revner eller store ridser i ketcheren. Hvis du er i tvivl, om din badmintonketcher kan tåle at blive strenget op, bør du altid rådføre dig med os, inden opstrengningen begyndes.  

Hvornår er min ketcher klar, når jeg har afleveret den?

Når du har afleveret din ketcher hos os, er den typisk klar til afhentning 2-3 dage efter. I perioder med spidsbelastning kan længere ventetid forekomme, men vi gør dig selvfølgelig opmærksom på det, hvis det er tilfældet. Vores opstrengere har stor erfaring i både badminton, tennis og squash, så dine ketchere er i trygge hænder hos os.   

Hvad koster en opstrengning i badminton?

En opstrengning koster ca. 250 kr. Selve det at sætte strengen i ketcheren koster 150 kr. Dertil kommer strengen, som koster ca. 100 kr. Ønsker du at få ketcheren tilbage samme dag, som du indleverer den, koster det et ekspresgebyr på 100 kr., som lægges oven i prisen.  

Hvor hård skal opstrengningen være?

I badminton ligger langt de fleste opstrengninger på en hårdhed mellem 9-13 kg. I forhold til bløde versus hårde opstrengninger ser antallet af kilo i en opstrengning således ud:

 • Blød opstrengning: 9-11 kg
 • Medium hård opstrengning: 11-12 kg
 • Hård opstrengning: 12-13 kg

Der findes også ekstremer, som er blødere eller hårdere end ovenstående inddeling. Mange professionelle badmintonspillere får strenget deres ketcher med en tension på helt op til 15 kg. Med så hård en opstrengning kræver det, at man rammer fjerbolden utroligt præcist og konsistent, da sweetspottet bliver markant mindre. Desuden springer strengene også væsentligt nemmere, ikke mindst hvis du træffer bolden i udkanten af ketcherhovedet. 

Enkelte spillere vælger også at få forskellige hårdheder i "crosses and mains", dvs. strengene på tværs og på langs, men så er vi virkelig oppe på feinschmecker-niveau. Med mindre du har utroligt specifikke krav, behøver du ikke at gå så langt ned i detaljen. 

Hvad er forskellen på en hård og en blød opstrengning?

Lidt forenklet sagt giver en blød opstrengning i badminton dig mere slagkraft, mens en hård opstrengning giver dig mere præcision. Jo blødere opstrengning, des længere trykkes strengen tilbage ved træf af bolden, og dermed får du mere trampolineffekt i slaget, når strengene katapulterer bolden tilbage. 

Får du strenget din ketcher hårdt op, belaster du også strengene mere. Alt andet lige reducerer det opstrengningens holdbarhed, mens fordelen ved de hårde opstrengninger er, at du får mere præcision og kontrol i slaget. Den hårdere spænding af strengene griber bedre fat i boldens korkprop, og dermed får du bedre føling med, hvor du slår den hen. Samtidig bliver kontakttiden mellem strenge og fjerbold reduceret ved en hård tension, hvilket medfører en hurtigere respons ved slaget.  

Hvad karakteriserer en blød opstrengning i badminton?

Når du vælger en blød opstrengning i din badmintonketcher, kan du forvente:

 • Mere slagkraft
 • Mindre kontrol
 • Færre vibrationer
 • Øget holdbarhed
 • Mere skånsom for din arm

Hvad karakteriserer en hård opstrengning i badminton?

Når du vælger en hård opstrengning i din badmintonketcher, kan du forvente:

 • Mindre slagkraft
 • Mere kontrol
 • Flere vibrationer ved især urene slag
 • Reduceret holdbarhed
 • Mindre skånsom for din arm

Hvilken opstrengning skal jeg vælge som begynder?

Er du lige startet til badminton, kan du med fordel vælge en opstrengning i den bløde ende på ca. 10 kg. Fordelen er, at du får lidt mere slagkraft foræret ved trampolin-effekten i en blød opstrengning og dermed lettere kan slå dig fri i svære positioner og få bolden helt til baglinjen. Desuden får du også et større sweetspot (slagfelt i ketcherhovedet hvor du får optimal effekt i slaget) med en blødere opstrengning. Det er en fordel, fordi man som ny badmintonspiller ikke altid rammer bolden lidt i centrum og måske stadig arbejder på noget af teknikken.

Foruden begyndere kan også børn, ældre og motionister, der blot spiller lejlighedsvist, få stor gavn af en blød opstrengning. For børn og ældre gælder det, at muskelstyrken måske ikke er stor nok til at få tilstrækkeligt med power i slagene, hvorfor det giver god mening at vælge en opstrengning (og en ketcher), der hjælper med at generere fart.  

Hvor længe holder en opstrengning i badminton?

Det er meget individuelt, hvor længe strengene holder i en badmintonketcher. Det kommer an på forhold som:

 • Hvor rent du rammer bolden
 • Hvor hårdt du slår
 • Opstrengningens hårdhed
 • Strengens tykkelse
 • Opbevaring af ketcheren (temperaturforhold)

Opstrengningen mister gradvist sin hårdhed og derfor ændres ketcherens spilegenskaber sig også. Vi anbefaler derfor, at du får skiftet strenge i din badmintonketcher 1-2 om året. 

Spiller du regelmæssigt, vil de fleste spillere springe strengene oftere, og så giver det helt sig selv at få sat nye strenge i jævnligt. Hvis du har investeret i en god badmintonketcher, er det også værd at have en tilsvarende god streng, så du får det optimale ud af ketcheren.  

-- subify Snippet Start -->