Hos Racketlife kan du få din tennisketcher strenget op, hvis uheldet skulle være ude og strengen er knækket. Vi har stor erfaring med at strenge tennisketchere op, og vi er klar til at hjælpe, hvis du er i tvivl om hvilken streng, du skal vælge.
Typer af strenge og pris
I Racketlife har vi et bredt udvalg af forskellige typer strenge, som vi kan sætte i din tennisketsjer: Vi tilbyder følgende opstrengninger:
- Babolat Addixion 1,25 mm (Hvid): 275kr.
- Babolat RPM Blast 1,25 mm (Sort): 275 kr.
- Babolat RPM Power: 275 kr.
- Luxilon Alu Power 1,30 mm (Sølv): 325 kr.
- Luxilon Alu Power Rough 1,30 mm (Sølv): 325 kr.
- Luxilon Eco Rough 1,25 mm (Grå): 325 kr.
- Tecnifibre Bobine Black Code 1,28 mm (Sort): 275 kr.
- Tecnifibre Bobine Razor Soft 1,25 mm (Carbon): 275 kr.
- Wilson Revolve 1,25 mm (Sort): 275 kr.
- Wilson Revolve 1,30 mm (Hvid): 275 kr.
- Wilson Revolve/Sensation Hybrid 1,30 mm: 275 kr.
- Wilson Sensation 1,30 mm (Natur/Transparent): 275 kr.
- Hvis du har din egen streng med, som vi skal sætte i: 150 kr.
- Hvis du vil have din ketcher strenget op samme dag: Ekspresgebyr på 100 kr. (Aftal en tid på forhånd, så vores opstrengere ved, at du kommer).
OBS: Opstrengningen er på eget ansvar, hvis der er revner eller store ridser i ketcheren. Hvis du er i tvivl, om din tennisketcher kan tåle at blive strenget op, bør du altid rådføre dig med os, inden opstrengningen begyndes.
Hvornår er min ketcher klar, når jeg har afleveret den?
Når du har afleveret din tennisketcher hos os, er den typisk klar til afhentning 2-3 dage efter. Efter aftale kan du også få din ketcher strenget op med det samme, mens du venter. I perioder med spidsbelastning kan længere ventetid forekomme, men vi gør dig selvfølgelig opmærksom på det, hvis det er tilfældet. Vores opstrengere har stor erfaring i både tennis, badminton og squash, så dine ketchere er i trygge hænder hos os.
Hvad koster en opstrengning i tennis?
En opstrengning koster ca. 275 kr. Selve det at sætte strengen i ketcheren koster 150 kr. Dertil kommer strengen, som koster ca. 100 kr. Ønsker du at få ketcheren tilbage samme dag, som du indleverer den, koster det et ekspresgebyr på 100 kr., som lægges oven i prisen.
Hvor hård skal opstrengningen være?
I tennis ligger de fleste opstrengninger på en hårdhed mellem 22-26 kg. I forhold til bløde versus hårde opstrengninger ser antallet af kilo i en opstrengning således ud:
- Blød opstrengning: 21-23 kg
- Medium hård opstrengning: 23-25 kg
- Hård opstrengning: 25-27 kg
Der findes også ekstremer, som er blødere eller hårdere end ovenstående inddeling.
Nogle tennisspillere vælger også at få forskellige hårdheder i "crosses and mains", dvs. strengene på tværs og på langs, men så er vi virkelig oppe på feinschmecker-niveau. Med mindre du har utroligt specifikke krav, behøver du ikke at gå så langt ned i detaljen.
Hvis du ikke har nogen idé om, hvilken spænding du skal have i strengene på din tennisketcher, så er du meget velkommen til at spørge vores opstrengere for ekspertrådgivning. Du kan også kigge på den anbefalede hårdhed (recommended string tension), som ofte står på ketcherens ramme. Ofte ligger anbefalingen på 23-24 kg.
Hvad er forskellen på en hård og en blød opstrengning?
Lidt forenklet sagt giver en blød opstrengning i tennis dig mere slagkraft, mens en hård opstrengning giver dig mere præcision. Jo blødere opstrengning, des længere trykkes strengen tilbage ved træf af bolden, og dermed får du mere trampolineffekt i slaget, når strengene katapulterer bolden tilbage.
Får du strunget din ketcher hårdt op, belaster du også strengene mere. Alt andet lige reducerer det opstrengningens holdbarhed, mens fordelen ved de hårde opstrengninger er, at du får mere præcision og kontrol i slaget.
Hvis du vil forebygge overbelastningsskader som tennisalbue, kan en blødere opstrengning anbefales. Det vil belaste din slagarm mindre og hjælpe musklerne til at slappe af. En blød opstrengning kan også være en fordel, hvis du ikke slår så hårdt fra naturens side, og du gerne vil have lidt hjælp til at sætte fart i serven og grundslagene.
Hvad karakteriserer en blød opstrengning i tennis?
Når du vælger en blød opstrengning i din tennisketcher, kan du forvente:
- Mere slagkraft
- Mindre kontrol
- Mere topspin (strengene flytter sig lettere)
- Øget holdbarhed
- Mere skånsom for din arm
Hvad karakteriserer en hård opstrengning i tennis?
Når du vælger en hård opstrengning i din tennisketcher, kan du forvente:
- Mindre slagkraft
- Mere kontrol
- Mindre topspin
- Reduceret holdbarhed
- Mindre skånsom for din arm
Typer af tennisstrenge
Der findes flere forskellige typer af strenge, som du kan få sat i din tennisketcher. Blandt de mest almindelige finder du multifilamentstrenge og monofilamentstrenge. Du finder også de syntetiske strenge (synthetic gut) og visse tennisstrenge fremstillet af naturtarm (natural gut), som er den blødeste streng.
Multifilamentstrenge
Disse tennisstrenge kan være fremstillet af syntetisk materiale som nylon eller tarme. Vil du have en multifilamentstreng i tennisketcher, kan du vælge den anbefalede hårdhed i opstrengningen, som den er angivet på ketcheren. Strengene er relativt fleksible, og de kan tåle en relativt høj tension. Multifilament strenge er blødere end monofilamentstrenge.
Monofilament/polyester-strenge
Disse strenge er stivere end multifilament, hvorfor vi anbefaler at reducere spændingen med ca. 10% i forhold til den anbefalede tension eller den tension, som du bruger i multifilament. Et eksempel på en polyester-streng til din tennisketcher kan være Solincos Hyper-G streng eller Luxilons Alu Power.